ZRÁMOVAL BRÁNU A KOŠE: Po incidente sa vodič ukryl v silážnej jame

14.11.2022 Púchov

Lednica 14. novembra (TASR) - Považskobystrickí policajti obvinili 39-ročného vodiča z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. V obci Lednica v Púchovskom okrese zdemoloval bránu rodinného domu a dva odpadové koše. Odmietol skúšku na alkohol. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Krajčíková.

Vodič vozidla Škoda Superb podľa nej pri prechádzaní ľavotočivou zákrutou v obci Lednica nezvládol riadenie a narazil do betónového múrika, kovového oplotenia, kovovej brány rodinného domu a dvoch plechových odpadových košov.

"Po náraze z miesta nehody ušiel. Policajti ho vypátrali pár kilometrov od miesta nehody v silážnej jame medzi obcami Kvašov a Lednica. Vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške i vyšetreniu v zdravotníckom zariadení," doplnila hovorkyňa s tým, že na vozidle vznikla škoda asi 500 eur a na oplotení, bráne a odpadových košoch asi 2000 eur.

Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a umiestnili ho v cele policajného zaistenia. Hrozí mu trest odňatia slobody až na jeden rok.
 

Vyberte región

mark